fbpx

Bagheta fermecată și business-ul românesc – Cum să faci bani în 2020 – Articol publicat online pe libertatea.ro

Au mai rămas câteva zile până la finalul anului. Dacă nu ești destul de prins cu operațiuni de sezon, gen „cozonaci”, „bradul”, „serbarea”, s-ar putea să te lovești de o tradiție mai recent adoptată de români: rezoluția de Anul Nou. 2020… sună important, numărul acesta. Așa că parcă ar fi cazul să declari niște obiective serioase, „challenging”, cum se zice.

În mare, fricile de antreprenor, transpuse în rezoluții de noul an, sunt legate de bani (vânzări, cifra de afaceri, profit), echipă, timp petrecut în gestionarea afacerii și în special a diferitelor urgențe.

Să luăm top 3 drame anteprenoriale și soluțiile oferite de URS Certificări, pentru un 2020 mai productiv.

  1. Să fac mai mulți bani, adică să crească cifra de afaceri și profitul

Logica și teoria economică ne spun că există o relație directă între volumul cifrei de afaceri și nivelul de satisfacție al clienților. Soluția oferită de URS Certificări pentru a îmbunătăți această relație este formată din două componente: un sistem, adică ISO 9001, și un instrument inovativ: URS Insights.

Despre ISO 9001 este important să reținem câteva aspecte:

  • este cel mai cunoscut și răspândit standard ISO
  • se referă la managementul calității, adică la gestionarea tuturor aspectelor ce influențează calitatea serviciului sau produsului
  • este centrat pe client, pentru că pornește de la întrebările: „ce cerințe au clienții privind produsele și serviciile noastre” și „cum să facem astfel încât să îndeplinim, de fiecare dată, asteptările clienților?”
  • funcționează doar dacă ești riguros și consecvent, altfel are doar puterea unei hârtii colorate
  • dacă e aplicat bine, nu e stufos și rigid, mai ales că revizuirea din 2015 l-a aliniat trenduri-lor: light, firendy, slim
  • este destul de multă muncă la început, pentru că trebuie personalizate procedurile.

URS Insights este un sistem de monitorizare a satisfacției clienților, format dintr-o componentă fizică (roboțelul care afișează o întrebare și variante de răspuns) și un soft, care colectează și analizează datele și transmite rapoarte pe baza acestor informații. Un atuu al sistemului este rata mult mai mare de răspuns care se obține folosind acest instrument, undeva între 15 și 30% (mult peste soluțiile clasice gen chestionare printate sau electronice/telefonice), ceea ce înseamnă relevanță a concluziilor și eficiență în materie de costuri.

  1. Să găsesc oameni buni, calificați, și loiali 

„Omul sfințește locul”, zice românul. Mulți sfințesc locul ca să atragă omul.  Noi credem că e mai simplu: pune-te în locul angajatului tău și întreabă-te dacă locul de muncă pe care i-l oferi îi asigură un trai decent, dacă ceea ce face îi pune în valoare calitățiile, dacă poate spune, la finalul zilei, că a făcut viața cuiva mai ușoară sau mai frumoasă.

Poți folosi, din nou, URS Insights. Dar nu uita să acorzi timp unor discuții față în față.  Angajatul este primul tău client.

Iar dacă apreciezi caracterul omului, dar nu are competențele necesare, investește în servicii de calificare –  cum sunt cele propuse de URS Certificări, de exemplu, până acum am oferit formare profesională pentru 5.400 de persoane, preponderent în meserii acreditate ISCIR și ANC.

  1. Să nu mai fiu legat de afacere/ să nu se blocheze tot când lipsesc

Mulți antreprenori cu care discutăm se plâng că se simt „legați” de companie, că este necesară prezența lor în multe activități, pentru a debloca situații și a lua decizii corecte. Pe de o parte, o cauză a problemei este legată de forța de muncă ( oameni bine pregătiți, disponibili etc. sunt greu de găsit și de păstrat, fluctuația personalului este mare), ceea ce înseamnă că trebuie să fie lângă ei cineva care „știe mersul lucrurilor”. Există o alternativă, mult mai accesibilă: procedura, cum bine zice ISO 9001. Dacă toate operațiile pe care trebuie să le facă un operator producție, de exemplu, sau un responsabil de aprovizionare, sau un șef parc logistic sunt explicate logic, pas cu pas, în scris și se pune accent pe însușirea acestora de către noii angajați, atunci intervenția managerului este necesară doar în situații excepționale.

Sigur, poți aștepta Anul Nou pentru a pune în aplicare cu entuziasm recomandările noastre, sau poti contacta URS Certificari chiar acum. Iar de Anul Nou îți rămâne să-ți propui un stil de viață sănătos, mai mult timp cu familia sau să citești trilogia aceea la care ți-a rămas gândul.

URS Certificări

URS CERTIFICĂRI SRL reprezintă în România, de 12 ani, grupul United Registrar of Systems Ltd. cu sediul în Marea Britanie şi birouri în 50 de țări, una din cele mai mari organisme  de certificare din lume. Principalele produse și servicii sunt: certificare ISO, cursuri de calificare autorizate, sisteme de monitorizare a satisfacției clienților.