fbpx

Investiție în oameni, susținută de URS Certificări

Nu-mi da orez, învață-mă să-l cultiv, sună un vechi proverb.

De multe ori, e mai simplu să oferim un mic ajutor care rezolvă o problemă stringentă (și e un gest minunat pe care probabil mulți dintre noi îl putem face mai des), decât să ne implicăm în generarea unei schimbări pe termen lung, fapt ce necesită alte resurse și determinare.

Începutul acestui an ne-a scos în cale un tânăr cu aspirații puternice către un viitor mai bun și multă dorință de a evolua. Prin contrast, traiul și întâmplările de care Daniel s-a izbit de-a lungul tinereții sale nu au fost, de cele mai multe ori, ușor de străbătut. Până la vârsta majoratului el locuia, alături de fratele său mai mic, într-un centru de plasament din Iași, însă imediat după împlinirea vârstei de 18 ani, Daniel a fost nevoit să părăsească instituția care îl găzduia.

Confruntat cu nevoia de hrană și adăpost, Daniel a muncit o perioadă în domeniul construcțiilor.

În momentul în care l-am întâlnit situația sa financiară trecea printr-o cumpănă – își pierduse recent locul de muncă.

Am văzut în el un tânăr serios, dornic să învețe câte puțin din toate, să muncească. Avea nevoie de o șansă, era clar că va face tot ce va putea pentru a nu o irosi. Astfel că, Daniel a devenit primul beneficiar al programului Învingătorii, susținut de URS Certificări. Practic, Daniel beneficiază de un curs de calificare gratuit în meseria de stivuitorist și de facilitarea angajării la un nou loc de muncă.

Cursul susținut în cadrul URS Certificări se desfășoară pe o perioadă de aproximativ 6 săptămâni, timp în care Daniel, un împătimit al volanului și utilajelor, își exersează priceperea, inclusiv capacitatea de concentrare și reușită.

La URS, suntem întotdeauna interesați de experiența cursanților noștri, ca atare, l-am rugat pe Daniel să ne ofere o părere sinceră și cât se poate de obiectivă în ceea ce privește cursul de stivuitorist.

 

„Îmi încurajez prietenii, cunoscuții, să urmeze cel puțin un curs desfășurat de URS Certificări.

Instructorii explică pe înțelesul tuturor și sunt dornici să ajute.

Cursul de stivuitorist îmi este de mare ajutor la noul loc de muncă pentru că urmează să lucrez pe motostivuitor.”

 

Știm că pentru Daniel este o schimbare mare și ne dorim să reușească să-și construiască viața pe care și-o dorește. Cu siguranță, accesul la o meserie, prin calificarea facilitată de URS Certificări, va fi un pas înainte pentru el. Dar credem că cel mai mult contează încrederea pe care i-o arată instructorii, colegii de curs și cei de la serviciu – observăm că Daniel prinde curaj și privește cu mai mult optimism viitorul, ceea ce ne încurajează să continuăm aceste acțiuni benefice.

URS Certificări, desfășoară cursuri de calificare accesibile, facile și la îndemâna oricui.

Detalii suplimentare, cât și alte curiozități privind cursurile de calificare, aici.

Totodată, răspundem prompt mesajelor dvs. de pe Facebook, Lajumate.ro și Olx.ro.