Bune practici pentru siguranţa furajelor
- 13 decembrie, 2018
Organizaţiile care activează în domeniul agriculturii, alimentelor şi furajelor trebuie să îndeplinească mai multe standarde şi cerinţe legislative pentru a asigura calitatea alimentelor.
Standardul GMP+ FSA este o combinaţie benefică pentru orice producător agricol.
Normele GMP (Good Manufacturing Practices) au în vedere buna fabricare a produsului şi se asigură că acesta este calitativ pentru consum. Nerespectarea normelor GMP poate duce la retragerea produsului de pe piaţă, confiscarea lui sau alte măsuri drastice, legale.
FSA (Feed Safety Assurance) se referă strict la managementul riscului. Certificarea GMP+FSA abordează întreg lanţul de producţie, permite identificarea clară a riscurilor, asigură trasabilitatea și conduce la confirmarea securității pentru sănătatea hranei animalelor.
Care sunt beneficiile aduse organizaţiilor?
Beneficiile certificării cu GMP+ FSA sunt:
- Comerțul standardizat conform cerințelor internaționale
- Îmbunătățirea imaginii publice a companiei față de terți (autorități, public, clienți)
- Asigurarea calităţii igienice a produselor (siguranţa alimentului)
- Prelungirea duratei de valabilitate a produselor
- Reducerea rebuturilor şi a reclamaţiilor clienţilor
- Obținerea unui avantaj competitiv
- Creşte posibilităţile de intrare pe noi pieţe de desfacere
- Respectarea cerințelor legale în vigoare.